S8 Sistem za boce i limenke

Boca, ili flaša, može biti napravljena od stakla, PET materijala, a u poslednje vreme i od – aluminijuma. Trasing projektuje rešenja i isporučuje Transportne Sisteme za transport boca, pojedinačno i u zbirnim pakovanjima. Industrija alkoholnih i bezalkoholnih pića nema tajni za nas kada je u pitanju kretanje boce.

PET boca u proizvodnji

Ukratko, u kretanju jedne PET boce kroz proizvodnju, uključeni su sledeći transporteri objedinjeni u sistem:

 • Transport pretforme – trakasti transporter
 • Transport prazne flaše iz duvaljke – vazdušni transporter
 • Transport boce između operacija – lamelasti transporter
 • Transport zbirnog pakovanja – modularni ili valjkasti transporter

 

Kod staklene boce situacija je slična a poenta je da u ovaj sistem ulaze praktično svi standardni tipovi transportera iz Trasing portfolia proizvoda. Pored toga, svaka aplikacija ima svoje specifične zahteve pa na sve nabrojano uvek treba dodati ponešto od specijalne opreme kao što su spiralni konvejeri za vertikalni transport zbirnih pakovanja boca.

U zavisnosti od potreba klijenata i stepena automatizacije, u transportnom sistemu za boce moguće su opcije i dodaci za različite vrste kontrola i merenja, foto ćelije i senzorika, kao i uređaji za izbacivanje defektnih flaša sa linije. Kao i kod drugih vrsti Transportnih Sistema, opcija daljinske pomoći, monitoringa I inspekcije moguća je u više post-prodajnih paketa.

Trasing je od 2000-e godine uspešno sproveo preko 150 projekata isporuke Transportnih Sistema za Boce i iz te činjenice crpi poslovno iskustvo, znanje i kontakte da bi klijentima ponudio rešenja koja su, rečeno skromnim jezikom – najbolja na svetu.

Trasing TSB Transportni Sistem za Boce – S8000 čini kombinacija transportera:

NE ZABORAVITE!

Za razliku od nekih drugih TS-a, Transportni Sistem za Boce traži viši nivo znanja i ekspertize na strani konstruktora (proizvođača) jer boca spada u red “najtežih” predmeta za konvejing (transport). Različitih su i nepravilnih oblika, malih težina i uglavnom sa neravnim površinama na kontaktnoj strani pa dolazi lako do nestabilnosti. Imajući pri tome na umu kapacitete koji dostižu protoke do 80.000 (pa i do 100.000) jedinica (boca) na čas – jasno je zašto ovakve sisteme isporučuje manji broj firmi koje su stručnije za ovakve vrste transporta. Trasing ima, pored iskustva i projakata, sjajne kontakte u svetu “unutrašnjeg rukovanja materijalima” pa uspevamo da obezbedimo vrhunski kvalitetne inpute i u naš proizvod i u naše znanje, kako bismo – uspeli da ostvarimo cilj*.

Karakteristike sistema:

 • Stabilan transport širokog opsega boca, limenki i papirnih pakovanja (tetrapak ili drugi oblik kartonskog pakovanja) različitih veličina, oblika, dimenzija, materijala
 • Visoka prilagodljivost ulazima i izlazima u (i iz) operacija / mašina sa kojima se transporteri spajaju.
 • Bez pritiska na linijama / prema potrebi se stvara akumulacija koja rešava / pegla neusklađenosti između mašina u procesu ili je prosto takav zahtev procesa
 • Tih i pouzdan rad
 • Modularni dizajn
 • Jednostavna mehanička montaža
 • Jednostavna montaža senzora
 • Pripadajući kanali za kablove
 • Integrisani kablovodi
 • Robustna konstrukcija
 • Jednostavno održavanje
 • Upotreba pametnih elemenata (na primer – zero tangent traka omogućuje direktnu integraciju krivine – bez pristupnih i odstupnih transportera!)

 

Opcije sistema:

 • Brojanje protoka
 • Kontrola grešaka na pakovanju/boci i izbacivanje neodgovarajuće ambalaće iz Sistema (više mogućnosti, najčešće pneumatskim guračima/izbacivačima)
 • Foto ćelije
 • Frekventna regulacija brzine
 • Integracija u sistem i potpuno automatsko upravljanje
 • Bočne vođice i bočne kuglice
 • Stanice za izuzimanje/uzimanje
 • Stepenice preko konvejera
 • Oklop od pleksiglasa
 • Gripper portal – stvaranje slobodnog parternog prolaza za operatere upotrebom grip trake i griper transportera koji podiže horizontalu svog kretanja na željenu visinu a potom je opet spušta na niži nivo.

U rečenih 150 projekata Transportnih Sistema za Boce nalaze se, najčešće u više navrata, naši dragi prijatelji i klijenti. Neki od njih su Coca Cola, Pepsi, Heineken, Carlsberg, Efes, Rosa, Planinka, Knjaz Miloš, Nikšićka Pivara, Banjalučka Pivara, Zagrebačka Pivovarna, Zaječarska Pivara, Skopska Pivara i još puno drugih kompanija i kolega sa kojima delimo zajednički osećaj i smisao za biznis danas, u kome je na prvom mestu konzistentna i profesionalna podrška klijentu, dostupna uvek, brzo i tačno.

Pogledajte naš video na temu ovih sistema:

T R A S I N G C O N V E Y O R S

Konvejing proizvoda poput plastičnih boca ili različitih zbirnih pakovanja zahteva specijalnu opremu u svakoj fazi proizvodnje. Da biste ispunili sve veće ciljeve proizvodnje i sprečili skupe zastoje, potrebni su vam transportni sistemi na koje se možete osloniti!

U Trasing-u dizajniramo, proizvodimo i instaliramo sisteme zasnovane na transporterima koji će vam pomoći da efikasno

transportujete boce, gajbe i strečovana zbirna pakovanja, istovremeno povećavajući protok u vašoj fabrici. U nastavku saznajte više o transportnim proizvodima za bocu koje nudimo.

VAŽNI DODACI SISTEMU

DIVAJDER

Ovaj uređaj koji vrlo često srećemo u transportu boca, ima zadatak da protok boca iz jedne linije podeli na dve, tri, četiri ili čak i više linija, pri tome ne smanjujući ulazni protok.

Funkcionisanje divajdera je od izuzetne važnosti. Trasing proizvodi i isporučuje divajdere za linije srednjeg i visokog protoka.

Divajdere delimo, prema potrebama aplikacije (najčešće prema brzini linije) na:

Servo – za brze linije distribuira proizvode bez zaustavljanja.
Pneumatske najčešće se koriste za srednji kapacitet i kada su “nizvodno” dve linije – retko deli na više od dve.
Ručne – isplativi i efikasni upotrebljavaju se tamo gde je ručno podešavanje moguće. Obično na malim kapacitetima.

Ako želite da proširite, modifikujete ili zamenite transportere za boce, Trasing doo nudi brojna rešenja, projektovana za upotrebu u industriji pića.

VAŽNI DODACI SISTEMU

TRANSPORT ZATVARAČA I ČEPOVA

Ovi transporteri spadaju u Trasing Seriju S.2000 Trakasti, s tim da je najčešća aplikacija u vidu transportera S.2400 – TRAKASTI KOSI KONVEJER SA POPREČNIM PERAJIMA, jer je najčešće to putanja zatvarača – uvis u ulazni koš u mašinu za zatvaranje boce.

Trasing proizvodi i isporučuje transportere za zatvarače i čepove za boce za linije srednjeg i visokog protoka. U našoj ponudi ovi transporteri mogu biti otvoreni ili oklopljeni providnim pleksiglasom.

Alternativno, u nekim aplikacijama za ovu svrhu možemo koristiti modifikovani Trasing S.9.200 KOFIČASTI ELEVATOR.

Bilo da ste mali proizvođač kraft piva, kompanija bezalkoholnih pića, punionica slatke izvorske vode, voćnog soka ili nešto između, postoje neke činjenice koje zna svaki igrač u industriji pića: jedna od najvažnijih stvari za svakodnevni rad i dnevne operacije je – efikasni TRANSPORTNI SISTEM ZA BOCE.

Transportni sistemi u industriji pića su neophodni za brojne procese na liniji punjenja: punjenje, zatvaranje, etiketiranje, pakovanje, otpremanje i još mnogo toga. Brza, efikasna linija ne samo da održava proizvodnju u skladu sa planom proizvodnje, već može da pomogne rastućem preduzeću da zadovolji potražnju u većoj meri.

TRASING transportuje proizvode koji se kreću od piva, vina, vode, mlečnih proizvoda i sokova, do kafe, čaja i bezalkoholnih pića. PET boce u mnogim oblicima i veličinama, kao i staklene flaše transportovane su na Trasing Conveyors Transporterima.

Transportne linije za napitke u bocama:

 • MAS KONVEJING
 • AKUMULACIJA
 • SPAJANJE
 • PODELA
 • ISPIRANJE
 • STERILIZACIJA (transport u sterilizatoru)

Trasing je 2016-e godine u saradnji sa Italijanskom kompanijom Movex S.pA. predstavio Srpskom tržištu novu člankastu traku za transport boce (i limenke) napravljenu od specijalne mešavine materijala pod kodnim imenom PFX. Kuriozitet ove trake je da ne zahteva nikakvo podmazivanje tokom rada!

Ova traka je za kratko vreme postala hit među klijentima te su sve češći projekti sa upotrebom ove lamelaste (člankaste) trake.

POZOVITE NAS!

I PREUZMITE SVOJ

BESPLATNI TESTNI MODEL!

*dostavite nam informaciju o dimenzijama transportera na koji želite da postavite PFX traku radi testiranja a mi ćemo vam istu poslati o našem trošku!

VAŽNI DODACI SISTEMU

TRANSPORT GRIPER TRANSPORTEROM

Griper Transporteri za Bocu su Transporteri koji koriste gumenu GRIP specijalnu traku odnosno proizvod koji jeste kombinacija trake i lanca. Koristi se za pojedinačni transport boce u kome se boca između dve grip trake zakreće za 90 stepeni i vertikalno podiže do određene visine, transportuje bocu – najčešće da bi se napravio i oslobodio prolaz u željenoj visini ili jednostavno ima funkciju lifta. U retkim slučajevima griper se koristi za promenu orijentacije ali to nije slučaj sa bocom. Griperi se uglavnom vezuju za Lamelaste Transportere iz Serije S.4000.

Trasing proizvodi i isporučuje GRIPER transportere za staklene i PET boce.

Trasing Conveyors koristi Grip lance iz serija 1873 i 878 partnerske kompanije MOVEX S p A. Jarko crvene boje, ovi lanci spadaju u najkvalitetniju opremu dostupnu na tržištu. Osnovna su dva tipa, prema konstrukciji: S i C ali moguće su i varijacije.

Dragi Posetioče,

Na kraju poglavlja o Transportnim Sistemima za Boce, želimo da kratko kažemo da je BOCA/FLAŠA bila i ostala srce naše umešnosti i ekspertize, kroz mnoge projekte u kojima smo obezbedili tihi i pouzdani tok bocama pića i napitaka u kojima uživamo mi, kao i milijarde ljudi širom planete.

Trasing