S7 Sistem za transport paleta

Paleta je najčešći logistički medijum u pakovanju i transportu robe i materijala. Pravi se od različitih materijala ali su najčešće drvene, plastične i nešto ređe – metalne.

Šta znamo o paletama?

Paleta spada u najvažniju logističku opremu, to je čvrsta ravna platforma koja može nositi teret. Različite palete se koriste za skladištenje, montažu ili transport i one su podeljene u nekoliko grupa – za višekratnu ili jednokratnu upotrebu, napravljene od drveta, plastike ili metala ali prema konfiguraciji same palete razlikujemo 7 tipova:

 • „Roto“ paleta napravljena je u kalupu (izlivena), ekonomična je i koristi se tamo gde je higijena prioritet. Roto – zato što je u pitanju rotaciono livenje.
 • Brizgane palete su napravljene od HDPE materijala i perive su, recikliraju se i izdržljive su.
 • „Dek bord“ palete se prave od svih materijala, mogu se podizati iz sva 4 pravca, odlikuje ih visoka upravljivost i laka manipulacija
 • „Stringer“ je jača od „dek“ palete ali može biti podizana samo sa dve strane.
 • „Dabl fejs“ – duplo lice – i vrh i dno mogu biti upotrebljeni kao radna površina, ova paleta napravljena je za teže terete.
 • „Dabl wing“ – duplo krilo – kao „stringer“ ali sa većom korisnom površinom.
 • „Solid dek“ odlikuje se površinom bez otvora, za manje predmete. Pravi se od svih materijala.

ISO prepoznaje pet (5) standardnih veličina paleta:

1219 x 1016mm u Severnoj Americi
1000 x 1200mm u Evropi i Aziji
1165 x 1165mm u Australiji
1100 x 1100mm u Aziji
800 x 1200mm u Evropi

Postoji još nekoliko veličina u upotrebi a vrlo često je i izrada drvenih paleta prema potrebnoj dimenziji pa nije retkost da mnogi OEM proizvođači opreme unutar svoje firme imaju opremu, alat i materijale potrebne za izradu drvene palete odnosno – specijalne ambalaže.

Trasing TSP Transportni Sistem za Palete ima kvalitet i svestranost da efikasno operiše širom različitih industrija i aplikacija. Bilo da je potrebno transportovati teret, zaustaviti ga, prebacivati između linija, ili akumulirati, preusmeravati ga promenom pravca ili promenom orijentacije kretanja, Trasing poseduje znanje da projektuje i isporuči vrhunsko rešenje za Vas .

TRASING isporučuje standardnu opremu za transport paleta sa velikim brojem opcija, kao i opremu dizajniranu po zahtevima klijenata kako bi se zadovoljili svi zahtevi primene. Više od 25 godina iskustva u kombinaciji sa potencijalima firme, omogućuju nam da isporučujemo opremu visokog kvaliteta za transport paleta, kao i kompletne automatske linije za transport.

Tehnologija transporta paleta obuhvata:

 • Valjčaste (valjkaste) konvejere
 • Lančaste konvejere
 • Module za promenu pravca
 • Obrtne platforme
 • Specijalne transportere

Karakteristike sistema:

 • Siguran transport širokog opsega tereta
 • Visoka produktivnost
 • Bez pritiska na linijama
 • Tih i pouzdan rad
 • Modularni dizajn
 • Jednostavna mehanička montaža
 • Jednostavna montaža senzora
 • Pripadajući kanali za kablove
 • Robustna konstrukcija
 • Jednostavno održavanje

Opcije sistema:

 • Kontrola i obeležavanje paleta
 • Foto ćelije
 • Frekventna regulacija brzine
 • Integracija u sistem i potpuno automatsko upravljanje
 • Bočne vođice i bočne kuglice
 • Stanice za izuzimanje/uzimanje
 • Stepenice preko konvejera

TTP – TRASING transport Paleta nudi rešenja za transport jediničnih tereta do 2000kg težine, kombinujući različite module. Robustna i dugotrajna oprema može se isporučiti u različitim širinama i dužinama, u standardnoj visini od 0,5 metara.

Maksimalna brzina kretanja transportera je

5 m/s

Pogledajte naš video na temu ovih sistema:

„Možemo vam pomoći da brže, sigurnije i efikasnije transportujete i rukujete paletima. Potrebno je definisati vrstu paleta/e koje transportujete. Izbor dizajna transportera za palete najpre se vezuje za dno palete i kako ona leži na transporteru, ali postoje i drugi faktori“.

POZOVITE NAS!

UKOLIKO JOŠ UVEK NISTE SIGURNI ČEMU SLUŽE OVI SISTEMI I KOJE BENEFITE DONOSE VAŠEM POSLU:

 • Transportuje natovarene i/ili prazne palete između radnih zona i operacija, područja utovara/istovara i skladištenja, i operacija paletizacije i depaletizacije.
 • Dostupni su modeli sa napajanjem i bez napajanja.
 • Značajno ili potpuno ukidate upotrebu viljuškara i paletara.
 • TSP Transportni Sistemi za Palete predstavljaju jeftiniji vid manipulisanja robom i materijalima od alternativnih mogućnosti.

Izbor pravog transportera za palete

Mnogo je faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru transporta paleta kroz vaše postrojenje. Neki su očigledni – kao težina napunjene palete, mapiranje putanje kojom paleta treba da ide i brzina kojom paleta treba da stigne na destinaciju. Neki od ne tako očiglednih faktora uključuju vrstu konstrukcije palete, izbor tipa paleta koje će se koristiti i koji će proizvod biti na paleti.

Mi smo tu da pomognemo da odredite pravo rešenje. Možemo vam pomoći u dizajniranju kompletnog sistema za rukovanje paletama sa velikim brojem specijalnih uređaja, opcija, sa robotima, paletizatorima i drugim uređajima.

Palete su često različite iako to ne vidimo – na prvi pogled

Kada kupujete palete, trošak je glavna briga jer je značajan, ali ako ih transportujete konvejerima, to nije jedini faktor koji traži pažnju. Ne možemo uvek očekivati da ćemo imati savršene palete, ali paleta treba da bude u dobrom stanju ako ide na transporter.

Kupite palete koje su kompatibilne sa vašim TS TRANSPORTNIM SISTEMOM

Pregledajte dno paleta koje nameravate da transportujete!

Upravno je uvek najbolje za orijentaciju, a paralelno treba izbegavati ako je moguće. Ako su vaše palete dvosmerne (vođice u oba smera), možete ih postaviti na

PALETA

SA UPRAVNIM KLIZAČIMA

Upravni trkači su uvek najbolji. Trkači su unutrašnja potporna struktura palete.

PALETA

SA UPRAVNIM KLIZAČIMA

Ako je moguće, treba izbegavati.

PALETA

SA DVOSMERNIM TRKAČIMA

Dvosmerni trkači idu u oba smera, tako da se paleta može transportovati u bilo kojoj orijentaciji.

Rukovanje paletama koje morate transportovati u „paralelno sa valjcima (rolerima)“ orijentaciji

Objašnjenje problema

Kada transportujete palete na valjkastim transporterima, morate voditi računa da postignete fino kretanje sa minimalnim vibracijama na valjcima.

Kao što smo rekli – idealno je orijentisati paletu tako da njeni klizači budu upravni na rolne kojima se kreću. Razlog je manja kontaktna površina pa možemo da kažemo da nije poželjno da ova dva stoje paralelno. Ali, nekada imamo aplikaciju u kojoj nema izbora. Ako je to slučaj, evo šta treba da radite da stvari idu kako treba:

Šta ako su moji trkači paralelni, a ja to ne mogu da izbegnem??

Ako su paralelni trkači jedina opcija, tada rolne treba postaviti na vrlo mali korak (rastojanje između sredina susednih rolni) kako bi se smanjili potencijalni problemi sa transportom, poput odskakanja ili ljuljanja palete. Kada prenosite paletu paralelnim klizačima, ispod svakog klizača treba da budu najmanje dva valjka (rolne).

TRANSPORTNI SISTEMI ZA TEŠKE PALETE

Težinu paleta smo deklarisali na maksimalnih 2000 kilograma u – normalnim izvođenjima. Aplikacije iznad 2000 kilograma težine takođe spadaju u naša rešenja koja nudimo:

LTS – LANČASTI TRANSPORTNI SISTEM za PALETE

Ovakav sistem može transportovati teške objekte vrlo ekonomično, izbacujući iz upotrebe dizalice, kuke, vučne elemente i drugo potrebno za transport i pozicioniranje predmeta.

Trasing Transporteri, transfer stolovi i moduli, rotacioni stolovi, elevatori, šatlovi i transfer vozila. Naše mogućnosti sigurno izlaze u s usret vašim zahtevima i potrebama.

Šatl uređaji – Shuttle/Transfer Cars

Ovi uređaji se koriste za linearno kretanje, često zaustavljanje i opsluživanje više stanica. Obično se koriste u zonama paletiranja i komisioniranja, pregrupisavanja linija te spajanja operacija.

Da bismo mogli da konfigurišemo potpuno integrisani sistem za transport paleta, mi krećemo od standardnog asortimana proizvoda koje nudimo za ovu seriju:

TRASING moduli za TSP Transport Paleta:

7.100 valjčasti konvejer sa rolnama
7.200 lančasti konvejer / sa lancem
7.300 obrtna platforma
7.400 modul za promenu pravca
7.500 transfer transporter / sa rolnama
7.550 transfer transporter / sa lancem
7.600 šatl / shuttle car
7.700 transporter za podizanje / spuštanje palete
7.800 transporter za merenje težine palete / pallet checkweigher
7.900 P i D stanice – za Paletizaciju i/ili Depaletizaciju
7.950 ulazne i izlazne jedinice
7.990 paletni magacin sa automatskim izuzimanjem
7.00+ dodatna oprema

POZOVITE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA!

TEL: +381 37 80 65 90
E-MAIL: info@trasing.co.rs