TRANSPORTERI SA MODULARNOM TRAKOM - SERIJA 5000 ~ TRASING
trasnportni sistemi, roleri, pokretne trake,
557
page-template-default,page,page-id-557,page-child,parent-pageid-603,bridge-core-1.0.5,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

TRANSPORTERI SA MODULARNOM TRAKOM (S5000)

Trasing Modularni Transporter S5000, Projekat Henkel SVR 2017. Copyright Trasing 2017.

Serija S5000 – transporter sa modularnom trakom, pogodan je za različite aplikacije u horizontalnom i vertikalnom transportu, pod uglom i u krivinama. Može imati funkciju transporta kako upakovanih tako i rasutih tereta. Razvoj tehnologije materijala omogućio je sve veću, vrlo čestu ili u nizu aplikacija nezamenljivu ulogu modularnih traka u industrijskim procesima.

 

Trasing Modularni Transporter S5000 je robustne građe, visokog kvaliteta izrade, prevazilazi ili u najmanju ruku ispunjava zahteve najstrožijih tržišta i procesa.

Modularne Plastične Trake su napravljene od plastičnih modula. Trake se spajaju po blokirajućem šablonu, sa šarnirnom šipkom celom dužinom, tako da su veoma jake – praktično neraskidive.

Modularna traka i modularni transporteri postali su potpuno nezamenljivi u većini aplikacija koje mogu da se sretnu u procesima u automotive industriji, prehrambenoj i industriji pakovanja, u logističkoj industriji i upravljanju materijalima, u proizvodnji i industriji guma i pneumatika, industriji građevinskog materijala.

OPŠTE KARAKTERISTIKE TRANSPORTERA S5000

Karakteristike

Dugotrajnost. Najveći broj Trasing modularnih transportera, isporučenih pre 5,10 i više godina, radi nesmetano sa istom trakom.
Tihi rad. Ovi transporteri imaju nivo buke na nivou 1/20 u odnosu na standardne člankaste konvejere.
Bezbedan rad. Modularna traka je potpuno u okviru konstrukcije transportera, pa nema rasipanja proizvoda.
Čisoća. Transporteri imaju 40-75% otvorene površine, tako da nečistoća prolazi kroz njih. Mogu se prskati crevom ili prati – odobreno od Međunarodne Agencije za bezbednost hrane.
Laki za održavanje. Transporter se može otvoriti na bilo kom delu običnim šrafcigerom ili čak bez ikakvog alata u nekim aplikacijama. Lančanici se mogu zameniti bez uklanjanja pogonskog vratila jer su dvodelni.
Laki za promene. TRASING koristi modularnu čeličnu konstrukciju spojenu vijcima, tako da se sekcije mogu dodavati, uklanjati ili menjati.
Brzo rešenje. Iskustvo garantuje maksimalni kvalitet u najkraćem mogućem roku.
Rešenja po zahtevu kupca. Blizak rad sa kupcem, sagledavanje potreba i zahteva aplikacija I nalaženje optimalnog rešenja.

Opcije

– Foto ćelije
– Frekventna regulacija brzine
– Zaustavne rampe
– Uređaji za transfer
– Sistem za kontrolu se lako implementira, uključujući uređaje za transfer ili gurače, foto-ćelije i druge komponente da bi se postigla puna ili parcijalna automatizacija.

TIPOVI MODULARNIH TRAKA

Ravna traka
Perforirana ravna traka
Ravna rešetkasta traka
Otvorena rešetkasta traka
Traka sa podignutim rebrima
Traka sa frikcionom površinom
Traka sa rolerima
Trakasta sa grudvastom površinom
Traka sa konusnom površinom
Traka sa otvorenim šarnirom

BOJE TRAKE

Svi proizvođači imaju svoju osnovnu boju koju upotrebljavaju za modularnu traku. Najčešće varijante plave ili sive boje ali i drugih. Opciono moguće je izabrati boju po vašoj želji. Neki korisnici koji u svojim radnim sredinama imaju puno modularnih transportera, žele da imaju boju jedinstvenu za njihovu firmu, što izgleda sjajno i daje poseban pečat robnoj marki.

PREGLED MATERIJALA

POLIPROPILEN
POLIETILEN
ACETAL
POLIPROPILEN KOMPOSIT
DETEKTABILNI POLIPROPILEN
ELEKTROPROVODLJIVI ACETAL
HSEC ACETAL
VATROOTPORAN TERMOPLASTIČNI POLIESTER
NAJLON OTPORAN NA UDARCE
NAJLON OTPORAN NA TOPLOTU

Svi materijali su u saglasnosti sa FDA propisima za upotrebu u industriji hrane.

Lančanici

 

Lančanici se izvode u širokom izboru prečnika i veličina rupa (kvadratne ili kružne). Jednodelni lančanici mogu biti od acetala (standardno), uretana (abrazivno otporni) i polipropilena (otporni na kiseline). Dvodelni lančanici imaju čelične zube za dug vek trajanja. Lančanici obezbeđuju prenos snage sa malim zahtevima za zatezanje. Većina lančanika je sa kvadratnim otvorom. Kvadratno vratilo može da prenosi moment bez klina ili žleba. To dozvoljava lančaniku da pluta duž vratila kada primena zahteva velike temperaturne razlike.

Pribor

 

Širok izbor bočnih vođica, transfer pločica i krilaca za sve tipove trake. Svi se isporučuju u standardnim visinama, ali mogu se i seći na nestandardne veličine. Takođe, sav pomoćni pribor i delovi se isporučuju u raznim izvođenjima i od raznih materijala da bi zadovoljili vaš projekat i zahteve primene.