KOFIČASTI TRANSPORTERI, ELEVATORI ~ TRASING
trasnportni sistemi, roleri, pokretne trake,
749
page-template-default,page,page-id-749,qode-listing-1.0.2,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kofičasti elevatori su projektovani za rad u teškim uslovima i imaju dug radni vek. Elevatori sa više izlaza imaju mogućnost selektivnog prevrtanja kofica. Talasasta površina je od poliuretana, što osigurava siguran i tihi rad. Kofice se prave od polikarbonata izlivenog iz jednog dela i mogu da istrpe širok temperaturni opseg. Kofice mogu biti i od nerđajućeg čelika. Kofičasti elevatori imaju mogućnost kontrole na ulazima ili izlazima i lako montiranje različitih tipova uređaja za hranjenje.
Kofičasti elevatori su namenjeni za transport širokog opsega rasutih ili praškastih materijala. Mogu dizati različite rasute materijale, od lakih do teških materijala, sa sitnim ili krupnim grudvama. Koriste se u industriji hrane, poljoprivredi, farmaciji, hemiji, kozmetici, za transport stakla, reciklovanih materijala i drugo.

Opšte karakteristike i opcije

Kofice elevatora su tako projektovane da mogu zadovoljiti transport svih vrsta granulastih i praškastih materijala: žitarica, žitne kaše, semenki, stočne hrane, pirinča, krupnog brašna, kocki, peska, veštačkog đubriva, deterdženata, strugotine, livačkog peska…

 

Prostorna efikasnost. Kofičasti elevatori su zatvoreni oko stožera i mogu imati više ulaza i izlaza. Kofičasti elevatori kombinuju vertikalni i horizontalni transport rasutih materijala u jednu integralnu sredinu. Oni su modularne izvedbe i jake konstrukcije, što ih čini pogodnim za različite primene. Projektovani su tako da su veoma jednostavni za rukovanje i odlikuje ih tihi rad.

 

Malo održavanje. To se pre svega postiže ugradnjom najkvalitetnijih komponenata. Svi tipovi imaju lako pomerljiv kontrolni poklopac i inspekcione prozore. Svi ležajevi su montirani spolja zbog lakog pristupa. Kofice imaju mehanizam za brzo skidanje koji obezbeđuje brzo i lako postavljanje ili skidanje kofica.

 

 • Elevatori imaju uređaj za automatsko zatezanje lanca i ugrađenu zaštitu od preopterećenja.
 • Najčešće konfiguracije su C i Z verzije.
 • Oklop se izrađuje od ugljeničnog čelika; po zahtevu može se izraditi od nerđajućeg čelika
 • Varijanta sa lancem ili sa trakom.
 • Pogonska jedinica sa uređajem za sprečavanje hoda unazad.
 • Specijalno zaptivanje sa zaštitom od prašine i vode.
 • Vrata za čišćenje na dnu i na vrhu.
 • Kofice se izrađuju od čelika, nerđajućeg čelika ili nemetalnih materijala.
 • Opcije:
  – Kontrolna platforma sa ogradom.
  – Merdevine od zemlje sa leđnom ogradom.
  – Utovarni koš sa poklopcem.
  – Utovarni pužni transporter za proizvode koji teško idu prirodnim padom.

 

Vrste kofica